VIDEO  

Behandling av avancerad hjärtsvikt – inklusive typfall

Genom ett fiktivt patientfall ger Oscar Braun oss en övergripande beskrivning av hjärtsviktens slutstation – den avancerade hjärtsvikten. Hur ställs diagnosen baserat på ESCs riktlinjer? Hur bör man hantera patienter i detta kritiska tillstånd och vilken behandling bör erbjudas när den farmakologiska behandlingen har slutat verka?Föreläsare: Oscar Braun, överläkare och docent vid Lunds universitet.

SE2208313878

 

 

  PODD  

Avancerad hjärtsvikt – Transplantation eller hjärtpump?

Hur går det till och vad innebär det för de patienter som går vidare i en utredning för hjärttransplantation? Vad kan de förvänta sig och hur ser överlevnaden ut för de transplanterade i Sverige idag? Finns det tillfällen då en hjärtpump är ett bättre alternativ? Charlotta Ljungman och Oscar Braun gör en djupdykning i dessa frågor och mer i detta avsnitt.Medverkande: Charlotta Ljungman, sviktspecialist och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Oscar Braun, överläkare och docent vid Lunds universitet.

SE2208303331
 

 

  PODD  

Avancerad hjärtsvikt – Diagnos och initiala åtgärder

Även riktigt dålig hjärtfunktion kan ibland gömma sig bakom kompenserande faktorer. Så hur vet man då om en patient har nått det stadium som vi kallar avancerad hjärtsvikt? Charlotta Ljungman och Oscar Braun diskuterar hur man ställer den något otydliga diagnosen avancerad hjärtsvikt och vilka tester som behövs vid utredningen.Medverkande: Charlotta Ljungman, sviktspecialist och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Oscar Braun, överläkare och docent vid Lunds universitet.

SE2208303331

Få svar på dina frågor


Få det senaste inom din specialitet

Anmäl dig till våra digitala utskick.

 

Boka informationsmöte

Boka ett infomationsmöte med oss på din arbetsplats eller via webben.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss?

SE240610_11208201 (10 juni 2024)