Tillsammans med gästmoderator Magnus Bäck, överläkare och professor vid Karolinska Universitetssjukhuset, fördjupar vi oss i residual risk för kardiovaskulär sjukdom, d.v.s. den risk som finns kvar när alla kända riskfaktorer är kontrollerade. Magnus vrider och vänder på frågorna i samtal med inbjudna experter, med fokus på lipoproteiner och inflammation. Missa inte chansen att få ny kunskap och inspiration på det sätt som passar dig - Podcast / Webbinar / On-Demand video. Vill du veta mer om Magnus, klicka här

Fler Temaområden hittar du i undermenyn.

 

Podcastavsnitt

 
 

Möjligheterna med kardiovaskulär bilddiagnostik (cardiovascular imaging) för att uppskatta och hantera risk för kardiovaskulär sjukdom

I detta podavsnitt möter gästmoderator Magnus Bäck, professor och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset, en inbjuden expert inom cardiovascular imaging, Mark Dweck, professor vid University of Edinburgh, för att diskutera framtiden inom detta område. Hur det kan användas för att kontrollera risk för kardiovaskulär sjukdom, följa upp behandling samt se kopplingen mellan residual risk och lipoproteiner. Avsnittet är på engelska. 

 
 

Residual risk för kardiovaskulär sjukdom: inflammation

I detta avsnitt av Hjärtsnack låter vi Magnus Bäck, professor och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset, leda samtalet tillsammans med professor Göran K Hansson, Karolinska Institutet. Ta del av när två av Sveriges främsta experter inom ämnet samtalar om hur den inflammatoriska processen påverkar ateroskleros och kardiovaskulärsjukdom. Från de tidiga, grundläggande upptäckterna av Göran K Hansson, till de senaste framstegen och hur detta kan påverka framtida behandling. 

 

On-demand videos

 
 

Residual risk för kardiovaskulär sjukdom: inflammation & lipoproteiner

Inom prevention av kardiovaskulär sjukdom är inflammation och lipoproteiner just nu mycket omtalat då det kan bidra till en residual risk för kardiovaskulär sjukdom, d.v.s. en kvarstående risk efter att alla kända riskfaktorer är under kontroll. I denna video utvecklar Magnus Bäck, professor och överläkare på Karolinska universitetssjukhuset, detta begrepp och förklarar sambanden närmare. 

 

 

 

 

Betygsätt sidan
SE2208303310 (30 augusti 2022)
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request